Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

K@λοέλληνες

Κυριακή εκλογών...
Πριν τον πρωινό καφέ, ντύνομαι και ξεκινάω για να πάρω τις κυριακάτικες εφημερίδες. Τα κοντινά περίπτερα ξέρω πώς μετά τις 10.00 δεν έχουν πλέον στοκ από τις εφημερίδες που διαβάζω, οπότε παίρνω το τουτού για ένα μακρινό που είναι εγγύηση. Ο τύπος ή παίρνει πολλές ή είναι αντιπαθής στην γειτονιά του, ένα από τα δύο.
Κατέβασμα από τα "σαμαράκια" ψιλομποτιλιάρισμα από τα διπλοπαρκαρισμένα. Ο κλασσικός ο μαλάκας ο Έλληνας πού όπου και να πάει θέλει να παρκάρει ΜΠΡΟΣΤΑ ακριβώς!
Τέλος πάντων, εφοδιάζομαι με το κυριακάτικο ανάγνωσμά μου και παίρνω τον δρόμο της επιστροφής. Για να αποφύγω τον ίδιο στενό δρόμο, λέω να κάνω έναν κύκλο για περάσω από το άλλο δρόμο που έχει άπλα, έχει και μπόλικο παρκάρισμα για τους ψηφοφόρους... αμ δε... μποτιλιάρισμα 30 αυτοκινήτων από το ρεύμα μου, άλλων 20 από το αντίθετο και άλλων 10 από τον κάθετο. Αιτία? Ένας καραγκιόζης με τζίπ που ενώ μπορούσε να το βάλει μέσα στα χώματα, προτίμησε να το αφήσει στην άσφαλτο ακριβώς πάνω στην συμβολή. Διπλοτριπλο παρκαρισμένα από την άλλη, μπούκωσε το πράγμα...
Μετά από κανένα 15λεπτο, δημιουργήθηκε ένα μικρό κενό, έμεινα σταματημένος για να μπορέσει να ξεμπουκώσει το αντίθετο ρεύμα και η κάθετος. Τσούπ! έρχεται και ο βλαχοτζιπασφαλτάκιας!
- Ρε φίλε, ολόκληρο τζίπ έχεις, δεν μπορούσες να το βάλεις λίγο πιο έξω? 15 λεπτά κολλήσαμε εξαιτίας σου...
- Πού να το βάλω ρε μεγάλε?
- (Στον πάτο σου ήθελα να απαντήσω, αλλά κρατήθηκα) Κάπου αλλού που δεν εμποδίζεις μήπως? λέω, βάλτο στην άκρη το τετρακίνητο στην τελική, για αυτό είναι.
- Άντε γαμίσου ρε κοιμισμένε που θα μου πείς εμένα! ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΣΟΥ ΚΟΛΛΗΣΑΤΕ ΜΑΛΑΚΑ!!! (λέει ο συμπλεγματικός καουμπόυς....)
Εκεί τελειώνει η λογική... Ξεκίνησα να βγάζω έναν ακατάλυπτο οχετό από ότι βρισιά είχα πρόχειρη, αλλά πρίν φτάσω στην κορύφωση πάτησα φρένο... 165 συνειρμικές σκέψεις κατέληξαν... "ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΑ..."
Ακόμα και το ανθρωποειδές με ρούχα φάνηκε σαν να το σκέφτεται...
Άρχισαν να τον βρίζουν και 3-4 άλλοι, έφυγε, φύγαμε...


Γυρίζοντας σπίτι φτιάχνοντας τον καφέ μονολογούσα... η ψήφος μου έχει την ΙΔΙΑ αξία με αυτόν! Αν αυτό δεν είναι καραγκιοζιλίκι, τότε τί είναι?
Και αφού επιτελέσαμε το καθήκον μας και ψηφίσαμε με την αποχή να ανέρχεται το 55% ξανασκέφτομαι... ΑΥΤΟΣ ανήκει στην μειοψηφία που καθόρισε το αποτέλεσμα! Αυτός και κάθε αυτός!

Αποχή... άλλη μεγάλη μαλακία.
Ρε βλαμμένε κωλοέλληνα, γιατί και εσύ κωλοέλληνας είσαι...
Αν δεν πάς εσύ, θα αφήσεις τα κομματόσκυλα να βγάλουν αυτό που θέλουν.
Θα αφήσεις τους ανεγκέφαλους να αποφασίσουν για εσένα. Θα αφήσεις αυτούς που προσδοκούν προσωπικά οφέλη να διαιωνίσουν την κατάσταση που σιχαίνεσαι.
Θές αλλαγή πολιτικού συστήματος? Ψήφισε κάτι μικρό.
Για 2-3 μέρες ακόμα θα συζητάμε πώς ο τάδε βγήκε από το 20% του λαού... μετά από 1-2-3 εβδομάδες θα το λέμε? ΟΧΙ! Απλά θα λέμε ο περιφερειάρχης τάδε είπε αυτό, ο δήμαρχος τάδε έκανε το άλλο. Και εσένα θα σε έχουν ΧΕΣΜΕΝΟ!
Ή μήπως αυτή την φορά δεν προσδοκάς την θεσούλα στο δημόσιο γιατί "κόπηκαν" πλέον αυτά και δεν βρίσκεις νόημα στις εκλογές?
Ή μήπως σηκώθηκες να πάς αλλά δεν βρήκες παρκινγκ ακριβώς μπροστά όπως ο ουρακοτάγκος που πέτυχα και την έκανες για καφέ?
Σίγουρα και τώρα θα βρίζεις τους "άλλους" πού δώσαν το δικαίωμα στον παπάρα τον Τζέφρυ να λέει πώς η πολιτική του βρίσκει ανταπόκριση στους Έλληνες, το Στρός Καν να λέει το ίδιο, τον Αντωνάκη που μιλάει για "ολική επαναφορά" και όλα τα λοιπά κωμικά που ακούμε τελευταία.
Δεν φταις εσύ που δεν ψήφισες... όχι! προς θεού! Οι "άλλοι"... οι άλλοι φταίνε που ψήφισαν τα ίδια!
Σου την δίνει η βρωμιά στην πόλη, αλλά το χαρτομάντιλο σου ή το μπουκαλάκι θα το πετάξεις στον δρόμο. Αλλά πάντα θα λές πώς οι "άλλοι" βρωμίζουν την πόλη, οι "άλλοι" δεν την καθαρίζουν.
Παρκάρεις στον ποδηλατόδρομο ή στην ράμπα αναπήρων, αλλά οι "άλλοι" φταίνε που η πόλη δεν είναι ανθρώπινη.
Και αν ποτέ τελικά καταλάβεις πώς είσαι μαλάκας πάλι οι "άλλοι" θα λές πώς είναι οι φταίχτες...


καληνύχτα

ΚΩΛΟΕΛΛΗΝΑ!