Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

"3oς Παγκόσμιος Πόλεμος"

Το παρακάτω μονόλεπτο βίντεο προβλήθηκε στη Σύνοδο του ΟΗΕ για το κλίμα στην Κοπέγχάγη.

Έχει τίτλο "World War III" και ανήκει σε 2 Έλληνες φοιτητές του τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, τον Στέλιο Αλεξανδράκη και τον Μενέλαο Παμπουκίδη.

Το βίντεο κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο διεθνή διαγωνισμό...

"Ένα λεπτό για να σώσεις τον κόσμο".

Διαγωνίστηκε και διακρίθηκε αναμέσα σε 210 ταινίες από χώρες όλου του κόσμου, αλλά και μέρη που έχουν πληγεί από περιβαλλοντικές καταστροφές.

Η ιδέα που αποτέλεσε την υπόθεση αυτής της μονόλεπτης κινηματογραφικής προβολής είναι ένα πολύτιμο αγαθό - ένα μπουκάλι νερό - που φυλάσσεται σε μία βαλίτσα, την οποία διεκδικούν πολλοί. Η μεταφορά της προκαλεί μία σειρά από δολοφονίες αυτών που την μεταφέρουν, πριν φτάσει στον τελικό παραλήπτη της.

«Η έλλειψη νερού στο μέλλον θα αποτελέσει αιτία διαμάχης και μαχών μεταξύ των λαών. Το μπουκάλι με το νερό χρησιμοποιείται στην ταινία με μία δόση ειρωνείας για να δείξει την αξία του, ενώ στις δολοφονίες εμπλέκονται άτομα διαφορετικών εθνοτήτων, που αποδεικνύει τη διάσταση του προβλήματος» δήλωσε ο Στέλιος Αλεξανδράκης.

Όλα τα βίντεο που διακρίθηκαν, αλλά και όλα όσα διαγωνίστηκαν έχουν αναρτηθεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://1minutetosavetheworld.com/.

http://clopyandpaste.blogspot.com





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου