Πέμπτη 11 Μαρτίου 2010

Τί είχες Γιάννη τί είχα πάντα...

Ελεύθερος Τύπος: «Προκλητικό ρουσφέτι Ανωμερίτη σε συνδικαλιστές – Μοιράζει χρήματα στον ΟΛΠ κάτω από το τραπέζι την ώρα που στενάζουν οι μισθωτοί»
Κύριο θέμα:
«Τη στιγμή που η κυβέρνηση επιβάλλει στους εργαζομένους την αύξηση του ΦΠΑ, της βενζίνης και τις βαριές ανατιμήσεις των καταναλωτικών αγαθών, καθώς και τη δραστική περικοπή των μηνιαίων αμοιβών, του επιδόματος αδείας, αλλά και των Δώρων Πάσχα και Χριστουγέννων, σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο υπαλλήλους του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ το «βαθύ κράτος» του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει το γνωστό του αλισβερίσι, εξυπηρετώντας εξόφθαλμα ημετέρους. Ο Ελεύθερος Τύπος αποκαλύπτει ότι μόλις 2 ημέρες πριν από τα κοινωνικά ανάλγητα μέτρα, τα οποία ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο στις 3 Μαρτίου, «κόβοντας» είτε άμεσα είτε έμμεσα τουλάχιστον 1,5 με 2 μισθούς από κάθε απασχολούμενο στο Δημόσιο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΠ Α.Ε. Γιώργος Ανωμερίτης ενέκρινε με «φωτογραφική» απόφαση τη χορήγηση επιδομάτων άνω των 1.000 ευρώ το μήνα σε 3 συγκεκριμένα «πράσινα» συνδικαλιστικά στελέχη, προκαλώντας ένταση στο λιμάνι και μουρμούρα ακόμη και εντός της ΠΑΣΚΕ.»

Και η απάντηση...(χαχαχα)

Εδώ παραθέτω μερικά μόνο αποσπάσματα, ολόκληρη η δήλωση στο link:


1. Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΟΛΠ, εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο, να εκδόσει Απόφαση βάσει του άρθρου 60 παρ. 1 του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού (ΓΚΠ), για τους απαλλασσόμενους βάσει της εργατικής νομοθεσίας από την εργασία τους συνδικαλιστές.
2. Η Απόφαση αυτή δεν έχει εκδοθεί!!
3. Ο ΓΚΠ ισχύει από το 2004 και όμοιες αποφάσεις έχουν εκδοθεί και από προηγούμενες διοικήσεις στις 18.01.2007 και στις 5.9.2007.
4. Η εξουσιοδότηση αφορά ανώτερα διοικητικά στελέχη, τα οποία αν και είχαν τα ουσιαστικά και τυπικά προσόντα (απόφοιτοι ΑΕΙ κ.λ.π.), δεδομένης της συνδικαλιστικής τους ιδιότητας, αποκλείσθηκαν των προαγωγών σε Διευθυντές και εξ΄ αυτού ετίθετο υπηρεσιακά θέμα προσδιορισμού του μισθού τους.





Άρα???
α. Ναι μεν πήραμε την απόφαση αλλά δεν την έχουμε ακόμα,υλοποιήσει. Βέβαια, αν δεν μας τσακώνανε θα την υλοποιούσαμε... αλλά τί να κάνεις... shit happens.
β. Δεν πρόκειται για λιμενεργάτες αλλά για ανώτερα διοικητικά στελέχη... Και μάλιστα συνδικαλιστές που μάχονται για όλους τους υπόλοιπους! Κρίμα δεν είναι να μην μπορούν να γίνουν διευθυντές? Ας τους δώσουμε τουλάχιστον τον μισθό του διευθυντή...:))) (Λές και πληρώνονται από διαφορετικούς εργοδότες και όχι ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΕΜΑΣ.)
γ. Αφού το έκαναν και οι προηγούμενοι!!! εμείς μ@λάκες είμαστε?

Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε είπε ο Ζώρζ, αλλά μάλλον με την λογική του παλιού ανεκδότου:

Εγώ βουλιάζω?
Εσύ βουλιάζεις!
Αυτός βουλιάζει!

Εγώ αλλάζω?
Εσύ αλλάζεις!
Αυτός αλλάζει!

Μετά μας φταίνε οι Γερμανοί...
ούστ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου