Τρίτη 9 Μαρτίου 2010

Θέσσαλονίκη - Πρόστιμα ΕΦΕΤ

02 Μαρτίου 2010, 13:11

Πρόστιμα ύψους 509.500 ευρώ σε συνολικά 91 (39 στο νομό Θες/νίκης) επιχειρήσεις τροφίμων επέβαλε ο ΕΦΕΤ. Οι επιχειρήσεις κατείχαν αλλοιωμένα και επικίνδυνα για κατανάλωση τρόφιμα ή δεν τηρούσαν τις απαιτούμενες προδιαγραφές καταλληλότητας.

Συγκεκριμένα, στο νομό Θεσ/νίκης επιβλήθηκαν :

1. Πρόστιμο € 3.000 στην αποθήκη τροφίμων και ποτών χονδρικού εμπορίου με την επωνυμία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ 8 ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟ, διότι διαπιστώθηκε μη τήρηση των απαιτήσεων της νομοθεσίας για τους χώρους των επιχειρήσεων τροφίμων και ανεπαρκής εφαρμογή και τεκμηρίωση διαδικασιών αυτοελέγχου.
2. Πρόστιμο € 4.000 στο ψητοπωλείο με την επωνυμία Ε. ΣΟΛΟΜΩΝΙΔΗΣ - Δ. ΧΑΤΖΗΚΥΡΙΑΚΟΥ ΟΕ, που βρίσκεται στη Ν. ΠΛΑΣΤΗΡΑ 67 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, διότι διαπιστώθηκε μη διατήρηση της ψυκτικής αλυσίδας και πλήρωση των απαιτήσεων ελέγχου της θερμοκρασίας για τα τρόφιμα, μη διατήρηση των τροφίμων υπό κατάλληλες συνθήκες και μη εφαρμογή πάγιων διαδικασιών αυτοελέγχου, βάσει των αρχών HACCP.
3. Πρόστιμο € 10.000 στο αλλαντοποιείο με την επωνυμία ΑΛΛΑΝΤΟΠΟΙΙΑ ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ ΕΠΕ, που βρίσκεται στο 2ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΠΟΛΥΓΥΡΟΥ, διότι διαπιστώθηκε ότι πραγματοποιούνταν παραγωγικές διαδικασίες, αν και είχε προσωρινά ανασταλεί η ισχύς της άδειας λειτουργίας, δεν εφαρμόζονταν συστήματα αυτοελέγχων HACCP, δεν λαμβάνονταν μέτρα για τη διασφάλιση της ποιότητας του νερού που χρησιμοποιούνταν στην εγκατάσταση και, τέλος, είχαν διακόψει την λήψη προληπτικών και κατασταλτικών μέτρων για την καταπολέμηση των ανεπιθύμητων οργανισμών (εντόμων και τρωκτικών).
4. Πρόστιμο € 1.500 στην επιχείρηση παραγωγής γιαούρτης με την επωνυμία ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΓΚΟΥΝΤΑΣ, που βρίσκεται στο 39ο ΧΛΜ Π.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΣΕΡΡΩΝ, διότι διαπιστώθηκαν, σε επανέλεγχο, μη ορθές πρακτικές υγιεινής.
5. Πρόστιμο € 5.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 170 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της νομοθεσίας ως προς τους όρους αδειοδότησης και υγιεινής για τους χώρους τροφίμων.
6. Πρόστιμο € 20.000 στο εργαστήριο παστερίωσης - εμφιάλωσης αγελαδινού γάλακτος και παρασκευής παραδοσιακής γιαούρτης με την επωνυμία ΦΑΡΜΑ ΚΟΥΚΑΚΗ ΑΕ, που βρίσκεται στους ΚΑΤΩ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥΣ ΚΙΛΚΙΣ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των όρων αδειοδότησης, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ανεπαρκής εφαρμογή του συστήματος HACCP.
7. Πρόστιμο € 6.000 στο ζαχαροπλαστείο - αρτοποιείο με την επωνυμία Σ. ΧΑΤΖΗΦΩΤΙΟΥ ΑΒΕΕ, που βρίσκεται στο 24ο ΧΛΜ Ε.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΝΕΩΝ ΜΟΥΔΑΝΙΩΝ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ανεπαρκής εφαρμογή των προαπαιτούμενων προγραμμάτων και του συστήματος αυτοελέγχου με βάση τις αρχές του HACCP.
8. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση πώλησης ζαχαρωδών - ξηρών καρπών σε λαϊκές αγορές με την επωνυμία ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΚΟΤΛΙΔΑΣ, που βρίσκεται στη ΛΑΪΚΗ ΑΓΟΡΑ ΑΓΙΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε, κατόπιν καταγγελίας, συντήρηση και πώληση ευαλλοίωτων ειδών ζαχαροπλαστικής εκτός ψυγείου και σε υψηλές θερμοκρασίες περιβάλλοντος, ενώ η μεταφορά τους είχε γίνει με φορτηγό αυτοκίνητο το οποίο δεν διέθετε ψύξη.
9. Πρόστιμο € 15.000 στο τυροκομείο με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΝΤΑΝΤΟΥ ΟΕ, που βρίσκεται στον ΠΛΑΤΑΝΟ ΚΑΛΥΒΙΑ ΒΑΡΒΑΡΑΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε κατοχή και διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τυροκομικών προϊόντων και, σε επανέλεγχο, μη εφαρμογή κανόνων υγιεινής.
10. Πρόστιμο € 10.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΛΦΑ ΒΗΤΑ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην Π. ΣΥΝΔΙΚΑ 16 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε έκθεση προς πώληση μη ασφαλών τροφίμων και ανασυσκευασία και τροποποίηση της ημερομηνίας ανάλωσης τυροκομικών προϊόντων.
11. Πρόστιμο € 5.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ, που βρίσκεται στην ΠΑΣΑΛΙΔΗ 16 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.
12. Πρόστιμο € 15.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΛ. ΣΒΩΛΟΥ 33 & ΔΗΜ. ΓΟΥΝΑΡΗ 18 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε, κατόπιν καταγγελίας, ότι διατηρούσε και διέθετε τρόφιμα υπό συνθήκες που ευνοούσαν την ανάπτυξη παθογόνων μικροοργανισμών ή το σχηματισμό τοξινών και ότι διέθετε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα.
13. Πρόστιμο € 3.000 στο αρτοποιείο μετά πωλήσεως ειδών ζαχαροπλαστικής - γαλακτομικών - εμφιαλωμένων ποτών με την επωνυμία ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΚΕΛΙΑΔΗΣ, που βρίσκεται στην ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ 54 ΠΟΛΙΧΝΗ, διότι διαπιστώθηκε κατοχή μη ασφαλών - επιβλαβών για την υγεία τροφίμων, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP.
14. Πρόστιμο € 2.000 στο εργαστήριο τροφίμων με την επωνυμία ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΚΕΚΕΛΙΑΔΗΣ, που βρίσκεται στη ΜΟΣΧΟΥΝΤΗ 26 ΠΟΛΙΧΝΗ, διότι διαπιστώθηκε ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων, μη εφαρμογή συστημάτων αυτοελέγχου βάσει των αρχών του HACCP και μη διάθεση άδειας ίδρυσης και λειτουργίας εργαστηρίου τροφίμων.
15. Πρόστιμο € 5.000 στο ψητοπωλείο - εστιατόριο με την επωνυμία Γ. ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ - Π. ΠΟΥΡΝΟΥΔΗ ΟΕ - ΣΤΑΣΗ ΒΑΛΣΑΜΗ, που βρίσκεται στην ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ 98 ΝΕΑΠΟΛΗ, διότι διαπιστώθηκε έκθεση προς πώληση μη ασφαλών και ακατάλληλων για κατανάλωση τροφίμων.
16. Πρόστιμο € 10.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στο 14ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΒΑΣΙΛΙΚΩΝ, διότι διαπιστώθηκε έκθεση προς πώληση μη ασφαλών και επιβλαβών για την υγεία τροφίμων.
17. Πρόστιμο € 30.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 9 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων και του εξοπλισμού και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικές με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης, η οποία, για κάποιες από τις εντοπιζόμενες παραβάσεις, είναι υπότροπη κατ' εξακολούθηση.
18. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΖΙΑΛΛΑΣ, που βρίσκεται στην ΑΓΑΜΕΜΝΩΝΟΣ 29 ΕΥΟΣΜΟΣ, διότι διαπιστώθηκε ουσιώδης τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας, παρεκκλίσεις από τις γενικές απαιτήσεις υγιεινής για τις επιχειρήσεις τροφίμων και μη εφαρμογή συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων βάσει των αρχών του HACCP.
19. Πρόστιμο € 5.000 στο εστιατόριο - ψαροταβέρνα με την επωνυμία ΑΦΟΙ ΣΟΦΙΑΝΟΙ ΟΕ - ΑΓΚΥΡΟΒΟΛΙ, που βρίσκεται στη ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ 13 & ΣΤΡ. ΚΑΛΛΑΡΗ 11 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παρεκκλίσεις από τις απαιτήσεις της υγιεινής για τις επιχειρήσεις τροφίμων και μη αναγραφή στους τιμοκαταλόγους των κατεψυγμένων τροφίμων.
20. Πρόστιμο € 10.000 στο πρατήριο άρτου - γάλακτος - ειδών ζαχαροπλαστικής με παρασκευαστήριο με την επωνυμία FIRST CLASS ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΣΤΙΑΣΗΣ, που βρίσκεται στην ΤΟΜΠΑΖΗ 15 ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε ότι δεν ελάμβανε τα απαραίτητα μέτρα για τη σωστή προφύλαξη των προϊόντων αρτοποιίας από τους πιθανούς κινδύνους, στερούνταν άδειας για την έψηση άρτου και πιττών από κατεψυγμένη και ημιψημένη ζύμη, δεν ήλεγχε τις θερμοκρασίες των ψυγείων, των καταψυκτών και των θερμοθαλάμων και δεν μερίμνησε για την απαιτούμενη καθαριότητα των χώρων και του εξοπλισμού.
21. Πρόστιμο € 3.000 στο κρεοπωλείο με παρακείμενο χώρο με την επωνυμία Δ. ΒΑΠΟΥΡΤΖΗΣ, που βρίσκεται στην ΠΛΑΤΕΙΑ ΦΙΛΥΡΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκε ότι κατείχε μη ασφαλή - ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση τρόφιμα, οι χώροι του καταστήματος δεν διατηρούνταν καθαροί, δεν γινόταν επαρκής έλεγχος των επιβλαβών οργανισμών (έντομα), οι διαδικασίες διαχείρισης των απορριμμάτων δεν ήταν ικανοποιητικές, δεν εφαρμόζονταν οι διατάξεις της νομοθεσίας στα ζωικά υποπροϊόντα και, τέλος, οι συνθήκες παραγωγής των παρασκευασμάτων κρέατος δεν ήταν ελεγχόμενες.
22. Πρόστιμο € 5.000 στο σούπερ μάρκετ με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ, που βρίσκεται στην ΠΑΣΑΛΙΔΗ 16 ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ουσιώδη τροποποίηση των υγειονομικών όρων λειτουργίας, ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού και ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό και την υποδομή της επιχείρησης.
23. Πρόστιμο € 10.000 στο αρτοποιείο με την επωνυμία ΣΚΑΛΙΩΤΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ - Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΑΣ, που βρίσκεται στη ΒΑΡΩΝΟΥ ΧΙΡΣ 28 & ΓΑΡΙΒΑΛΔΗ 11 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη ορθές πρακτικές υγιεινής, έλλειψη βιβλιαρίων υγείας και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου.
24. Πρόστιμο € 15.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΤΟΜΠΑΖΗ 15 ΠΥΛΑΙΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη επαρκή εφαρμογή κατάλληλων διαδικασιών για τον έλεγχο των επιβλαβών οργανισμών και διάθεση προϊόντος μη ασφαλούς - ακατάλληλου για ανθρώπινη κατανάλωση.
25. Πρόστιμο € 2.000 στην επιχείρηση παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών και κατάψυξης αυτών με την επωνυμία Π. ΣΙΔΕΡΗΣ ΑΒΕΕ, που βρίσκεται στο 14ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΜΗΧΑΝΙΩΝΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν την υγιεινή των τροφίμων.
26. Πρόστιμο € 2.500 στο οβελιστήριο με την επωνυμία ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΣΥΜΕΩΝ - ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ, που βρίσκεται στην ΚΛΕΑΝΘΟΥΣ 42 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό της επιχείρησης και κατοχή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων.
27. Πρόστιμο € 2.000 στο αρτοποιείο με εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΠΙΣΚΑΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, που βρίσκεται στην ΠΑΠΑΦΗ 65 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ουσιώδεις τροποποιήσεις των όρων λειτουργίας του καταστήματος, μη ορθές πρακτικές υγιεινής, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τον εξοπλισμό της επιχείρησης, μη εφαρμογή συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας των τροφίμων που να βασίζεται στις αρχές του HACCP και έλλειψη βιβλιαρίων υγείας εργαζομένων της επιχείρησης.
28. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία Δ. ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΑΙΓΑΙΟΥ 102 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη τήρηση των όρων αδειοδότησης και διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων που παρουσίαζαν υπέρβαση του χρόνου διατηρησιμότητας.
29. Πρόστιμο € 3.000 στην πιτσαρία με την επωνυμία ΚΑΠΗΝΙΑΡΗ ΣΤΕΦΑΝΙΑ - MILAN PIZZA, που βρίσκεται στην ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ 119 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν κατοχή μη ασφαλών τροφίμων και ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής των χώρων της επιχείρησης.
30. Πρόστιμο € 3.000 στο εργαστήριο ζαχαροπλαστικής με την επωνυμία ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΘΕΟΔΟΣΙΟΣ & ΣΙΑ ΟΕ, που βρίσκεται στο 20ο ΧΛΜ Π.Ε.Ο. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΚΑΒΑΛΑΣ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν τα εξής : η εγκατάσταση δεν πληρούσε τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας για τους χώρους των τροφίμων, ο υπεύθυνος δεν μερίμνησε για τον έλεγχο της καταλληλότητας του νερού που χρησιμοποιεί στις παραγωγικές διαδικασίες, δεν είχε προβεί στη θέσπιση και εφαρμογή πάγιας διαδικασίας βάσει των αρχών του HACCP, δεν καθιέρωσε διαδικασίες ικανές να διασφαλίσουν την ανιχνευσιμότητα των τροφίμων και των συστατικών που ενσωματώνονται σε αυτά και, τέλος, η επισήμανση των προϊόντων δεν ήταν σύμφωνη με τα προβλεπόμενα.
31. Πρόστιμο € 2.000 στη βιομηχανία τροφίμων - αλλαντικών - εδεσμάτων με την επωνυμία ΚΑΣΑΠΗΣ ΙΟΡΔΑΝΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, που βρίσκεται στη ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ 28 ΝΕΑ ΕΥΚΑΡΠΙΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού της επιχείρησης, ουσιώδεις αποκλίσεις από τις απαιτήσεις της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με την υποδομή της επιχείρησης, ανεπαρκή εφαρμογή του συστήματος HACCP και μη τήρηση των απαιτήσεων της κείμενης νομοθεσίας σχετικά με τη διενέργεια δειγματοληψιών και μικροβιολογικών αναλύσεων των προϊόντων.
32. Πρόστιμο € 5.000 στην επιχείρηση επεξεργασίας και εμπορίας ξηρών καρπών με την επωνυμία ΣΩΠΙΔΗΣ Δ. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ, που βρίσκεται στο 9ο ΧΛΜ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ - ΩΡΑΙΟΚΑΣΤΡΟΥ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη τήρηση των απαιτήσεων της κείμενης νομοθεσίας για τους χώρους της επιχείρησης και έλλειψη βιβλιαρίου υγείας.
33. Πρόστιμο € 2.000 στο ζαχαροπλαστείο με εργαστήριο με την επωνυμία ΠΑΝΤΑΖΙΔΗΣ Ε. & ΣΙΑ ΟΕ - ΑΘΗΝΑ, που βρίσκεται στη ΒΑΣ. ΟΛΓΑΣ 123 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και εξοπλισμού της επιχείρησης, μη ορθές πρακτικές υγιεινής και μη εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου με βάση τις αρχές του HACCP.
34. Πρόστιμο € 5.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΚΑΡΦΟΥΡ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΑΕ, που βρίσκεται στη ΓΙΑΝΝΤΣΩΝ ΚΑΙ ΚΩΛΛΕΤΗ ΚΑΙ ΡΟΥΛΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων και μη ενημέρωση της κεντρικής αρμόδιας αρχής και του καταναλωτικού κοινού σχετικά με ανάκληση προϊόντος.
35. Πρόστιμο € 4.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΕΕΕ, που βρίσκεται στην ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής στον υπόγειο αποθηκευτικό χώρο και παραπλάνηση των καταναλωτών.
36. Πρόστιμο € 2.000 στην πιτσαρία με την επωνυμία ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ - ΟΥΖΟ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ, που βρίσκεται στη Θ. ΣΟΦΟΥΛΗ 57 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν ανεπαρκές επίπεδο υγιεινής χώρων και ελλιπή τεκμηρίωση.
37. Πρόστιμο € 15.000 στην επιχείρηση σησαμοπιίας - χαλβαδοποιίας - ζαχαρωδών προϊόντων με την επωνυμία ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ Η. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΕΒΕ, που βρίσκεται στην ΑΣΣΗΡΟ ΛΑΓΚΑΔΑ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν παραγωγή μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων, ανεπαρκή εφαρμογή συστήματος αυτοελέγχου, μη εγκατάσταση επαρκούς συστήματος ιχνηλασιμότητας και ουσιώδεις αποκλίσεις σχετικά με την υγιεινή των χώρων.
38. Πρόστιμο € 2.000 στο κρεοπωλείο με την επωνυμία Δ. ΦΡΑΓΚΟΠΟΥΛΟΣ - Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΜΑΣ, που βρίσκεται στην Π. ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΟΥ 1 ΚΑΙ ΑΜΑΣΕΙΑΣ 71 ΝΕΑΠΟΛΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν διάθεση μη ασφαλών - ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση τροφίμων και μη σωστή επισήμανση προϊόντων.
39. Πρόστιμο € 2.000 στην υπεραγορά τροφίμων με την επωνυμία ΜΑΣΟΥΤΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΗΣ ΑΕ, που βρίσκεται στην ΚΟΜΠΟΘΕΚΛΑΣ 2 ΑΝΑΛΗΨΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, διότι διαπιστώθηκαν παραβάσεις της εθνικής και κοινοτικής νομοθεσίας που αφορούν μη συμμόρφωση σε θέματα υποδομής και εξοπλισμού της επιχείρησης και κατοχή μη ασφαλούς τροφίμου.

3 σχόλια:

  1. Ναί... οτί είναι Γερμανικά...
    1ον. embargo στις Γερμανικές εταιρείες Lidl, Aldi, Praktiker κτλ κτλ

    2ον. Αν κρίνω από την mizens δεν αποκλείω με τίποτα (μα με ΤΙΠΟΤΑ) να έχουν βρεί τον μηχανισμό οι Γερμανοί να λαδώνουν και τον ΕΦΕΤ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Χμ.
    Τι βλέπω;
    Τέθηκε θέμα για γερμανικούρες?

    ΑπάντησηΔιαγραφή